Категорії
Новини Ремонт

Дизайн квартири у хрущовці — фото ідей перепланування та варіанти затишного оформлення кімнат у хрущовці

Каждый владелец пытается максимально красиво и уютно оформить своё жилище. На сегодняшний день существует огромное количество различных отделочных материалов, которые можно использовать при ремонте.

Кожен власник намагається максимально красиво та затишно оформити своє житло. На сьогоднішній день існує безліч різних оздоблювальних матеріалів, які можна використовувати при ремонті.

Маленькі кухні та ванні кімнати не повинні стати на заваді для здійснення сучасного дизайнерського ремонту.

Незважаючи на те, що квартири-хрущовки є завсідниками анекдотів, оформити таке приміщення можна не лише стильно, а й практично.

«Хрущовка»: особливості приміщень

Зводити квартири такого типу почали ще в п’ятдесятих роках. Найперші квартирні будинки були збудовані з цегли, але потім будівельники почали використовувати панельні плити.

Житлоплоща була невелика, санвузол та кухня також відрізнялися маленькими розмірами, але люди щиро раділи тому, що у них з’явилося власне житло. Будували хрущовки швидко і у величезній кількості, що не могло не позначитися на якості.

Але Радянський Союз зміг здійснити задумане – чимала частина громадян отримала квартири і стала власниками довгоочікуваних метрів.

Які особливості хрущовок

  • Будинки будувалися на три або п’ять поверхів.
  • Будівля будівлі відрізнялася лаконічністю, строгістю та функціональністю.
  • Найчастіше в квартирах можна було зустріти не більше двох кімнат.

Основний недолік такого житла – це, звичайно, маленька житлова площа, на якій неможливо розігнатися.

Будь-яка квартира в хрущовці добре пропускає шум, має відносно низькі стелі, вузькі коридори та крихітні кухні. Але якщо грамотно розпорядитися простором, то можна облаштувати таке житло на найвищому рівні.

Перепланування квартири

Більшість господарів все ж таки воліють робити перепланування і зносити стіни між кімнатами. Найпопулярнішим є перепланування кухні та зали – коли ці дві кімнати поєднуються в одну. Не всі фахівці радять так робити, але все залежить від остаточного рішення господаря.

Якщо кімнати з’єднані, дизайнери радять використовувати різне покриття для підлоги. Наприклад, у кухні можна покласти лінолеум чи плитку, а в кімнаті – ламінат чи паркет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи