Категорії
Новини

Помилки під час ремонту квартири

З чого починати ремонт та чим закінчувати

Капітальний ремонт, який найчастіше потрібний при покупці житла в новобудові, завжди ведеться в наступній послідовності:

  1. установка вікон;
  2. прокладка труб та встановлення опалювальних приладів;
  3. прокладка проводки;
  4. оздоблення стін та стель;
  5. монтаж розеток та освітлення;
  6. декорування.

Якщо почати не з вікон, то після їх заміни ремонт піде нанівець. Оздоблення стін до заміни проводки призведе до необхідності повторної штукатурки та шпаклівки. Настил підлоги до прокладання труб – ризик пошкодження покриття.

Поради з ремонту кімнат

Заздалегідь продумайте розстановку меблів у кімнаті і лише потім визначайтеся з відтінками фарби та малюнком шпалер, це дозволить візуально коригувати простір з урахуванням шаф, що нависають, і компактних крісел. Заздалегідь краще врахувати і розташування освітлювальних приладів, а то трапляється, що глянцеві стелі виблискують від торшерів, софіти не дають стільки світла, скільки потрібно для комфортної роботи за комп’ютером, тощо.

Бажано не скупитися на встановлення системи теплої підлоги, особливо якщо зими у вашому регіоні холодні, поверх квартири перший, і у вас є дитина та домашні вихованці. Запасіться і резервною системою обігріву, гарне рішення — навісний конвектор, він не дає великого навантаження на мережу, але здатний швидко прогріти приміщення і підтримувати в ньому комфортну температуру.

Поради з ремонту в кухні

Відразу відмовтеся від будь-якого покриття для підлоги крім гладкої плитки непомітного відтінку. За нею легко доглядати і прослужить вона помітно довше, ніж натуральний паркет або недорогий лінолеум. На робочій стінці теж тільки плитка, причому з темною нейтральною затиркою, щоб через півроку від мастила, що бризкає зі сковорідки, стінка не перетворилася на щось безглузде і невимиване.

Розміщувати меблі на кухні зручніше кутом, а робоча зона має бути єдиним цілим з варильною поверхнею, тоді часу на приготування йтиме менше і на прибирання після приготування теж. Навісні шафи для тих же цілей слід розміщувати на рівні очей, подбавши про систему точкових світильників у днищі для освітлення робочого простору.

Поради з ремонту у ванній

Тільки плитка і тільки тепла підлога, повна заборона на біле та синє, щоб не створювалося лікарняного «затишку». І жодних поєднаних санвузлів, особливо якщо в сім’ї вас більше, ніж двоє.

А взагалі, поширені помилки при ремонті — це надто загальне поняття та ідеального рецепту від їх вчинення не існує. Просто намагайтеся більше планувати, прораховувати та заручатися допомогою фахівців, тоді переробка ремонту з нуля вам не загрожує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи