Категорії
Новини

КЛАСИ ЗЛАМОСТІЙНОСТІ ДВЕРЕЙ І ЗАМКІВ

КЛАСИ ЗЛАМОСТІЙНОСТІ ДВЕРЕЙ

За ГОСТом виділяють класи захисту дверей, яких налічується 13. Класи взломостійкості дверей, що відносяться до вхідних дверей з металу, включають з 1-го по 4-ий, а з 5-го по 13-ий класи захисту вхідних дверей відносяться до броньованим дверям, до яких входять:

  • двері для банків;
  • двері для сейфів;
  • інші дверні конструкції нежитлового призначення.

Захист, клас якого включає з 5-го по 13-ий, передбачає використання особливого замикаючого механізму.

Ступінь захисту дверей, які використовуються у звичайному житті рядовими споживачами, ділиться на 4 класи:

  • 0 – металеві двері, клас захисту яких дорівнює нулю, не придатні для використання як вхідні. Вони можуть бути встановлені як міжкімнатні або в офісних приміщеннях; 1-го класу відрізняється деяким опором злому за відсутності ефективного захисту від проникнення. Зламування здійснюється без використання спеціалізованих інструментів під впливом фізичної сили зловмисника. Двері з такими характеристиками відносять до економваріанту;
  • 2 – двері другого класу захисту  Цей варіант є оптимальним для використання в квартирах. Конструкція відрізняється високими тепло- і шумоізоляційними властивостями, проте не придатна для використання в приватному будинку;
  • 3 – двері 3-го класу захисту  півгодини для ефективного злому. Такі двері відмінно поєднують в собі охоронні та естетичні якості при порівняно невеликій вазі; Стулки мають більшу товщину, що дозволяє встановлювати спеціалізовану замкову систему.

ВИЗНАЧЕННЯ ЗА НОРМАТИВНИМИ ДОКУМЕНТАМИ

Вхідні двері з металу є конструкцією, призначеною для попередження проникнення будь-кого всередину приміщення. У конструкцію таких дверей входить дверне полотно, дверна коробка, замикаючий механізм, додаткові засоби захисту та додаткові елементи.

Зламуванням дверей вважаються навмисні та цілеспрямовані дії, орієнтовані на проникнення когось у приміщення, обладнане засобами захисту від розкрадання майна.

Зламостійкість, класи якої були згадані вище, є захистом від навмисного злому. Ця величина обчислюється величиною опору, що виникає при спробах злому.

КЛАСИ ЗЛАМОСТІЙНОСТІ ЗАМКІВ

Аналогічно вхідним дверям, дверні замки також характеризуються показниками зламостійкості. Класи зламостійкості замків характеризуються величиною силового навантаження, що надходить від електричних або ручних інструментів. Класи зломостійкості дверних замків визначаються за допомогою обчислення часу, необхідного на розтин замикаючого механізму. Наприклад, якщо високоміцний замок можна розкрити за допомогою стандартної викрутки протягом 3 хвилин, то показники злостійкості не перевищують 1-ий клас, що говорить про ненадійність замку та його непридатність для використання як захист від проникнення в приміщення.

ЗАСТОСУВАННЯ ЗАМКІВ ЩОДО СТАНДАРТІВ ГОСТУ

Клас злостійкості замку вказується в його технічній документації, орієнтуючись на який споживач може визначити придатність того чи іншого замку для встановлення в конкретному приміщенні. Замки з 2-го по 4-ий клас відрізняються високою надійністю та придатні для захисту житла у багатоквартирних будинках.

При цьому можна враховувати і клас секретності, серед якого виділяють А та В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи