Категорії
Новини

Ідеї планування/ремонту однокімнатної квартири

Перегородки під час зонування «однушки»

Коли в квартирі житиме більше одного квартиранта, є сенс впровадити перегородки між зонами, спорудивши з однієї кімнати дві імпровізовані. Як перегородки підійдуть як стандартні конструкції з каркасу і гіпсокартону, так і шафи, ширми і навіть робочі столи з надбудовами. Через одне вікно «глухий» поділ неможливий, тому «різати» метри потрібно або вздовж, перетворюючи одну із зон на прохідну, або впоперек на 30–50% ширини приміщення. Цей підхід підходить і у випадку, коли є бажання відокремити робочу зону від спальної.

Двоярусний інтер’єр

Подіум-ліжко з висувними ящиками для одягу та взуття або ліжко-надбудова над робочою зоною допоможуть ергономічно витрачати простір. Причому ідею подіуму можна обіграти як «сховище ліжка». Саме спальне місце нескладно зробити висувним, тоді як поза часом сну воно засувається і кімната перетворюється на повноцінний кабінет. На п’єдесталі доречно кинути кілька подушок, що дасть додатковий простір для розміщення гостей.

Візуальне розширення простору

Портативні меблі, складні столи та ліжко на підйомі не врятують ситуації, якщо візуально в кімнаті буде тісно та незатишно. Тому слід під час ремонту  зіграти на сприйнятті і зробити стелю і верхню частину стіни світлішою за іншу частину приміщення.

Додатково допоможуть розсунути стіни світильники, розміщені по периметру, а от від центрального плафона доведеться відмовитися: він «опустить» стелю. На одній зі стін спробуйте помістити дзеркала, вони органічно прикриють дверцята вбудованої шафи.

Секрети власників однокімнатних квартир

У кожного, хто хоч раз стикався з ремонтом у малогабаритній квартирі, є свій набір хитрощів. І ось деякі з найдієвіших секретів бувалих:

  • меблі вибирайте багатофункціональні: окремі столи для роботи, обіду та перегортання журналів розмістити не вийде;
  • старайтеся більше вішати, ніж ставити, це стосується електроніки, опалювальних приладів, світильників тощо;
  • не дрібніть: чим більше в інтер’єрі невеликої квартири масивних деталей, тим краще вона виглядає;
  • обов’язково намалюйте план ремонту перед його початком і десять разів переконайтеся, що нічого не пропустили, на скромній площі невраховане крісло-мішок або прасувальна дошка можуть банально не поміститися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи