Категорії
Новини

З чого розпочати ремонт у новобудові

Як правило, квартиру в новому будинку купують необробленою, але з комунікаціями. Якщо житло продається з оздобленням від забудовника, це означає, що використані дешеві матеріали, а роботи виконані недбало. Бувають випадки, коли з ремонтом від будівельної компанії щастить, але його теж потрібно доводити до розуму, адаптуючи під свої уявлення про комфорт і красу.

Незалежно від того, будете ви ремонтувати житло за допомогою підрядника або самостійно, краще заздалегідь дізнатися, з чого почати ремонт в новобудові. Це дозволить уникнути зайвих витрат, марних втрат часу та сил.

Початок ремонту в новобудові: види обробки в житло від забудовника

  • Чорнова. Якщо вам дісталася квартира з чорновим оздобленням, перший етап ремонту — планування та організація простору. Обміркуйте розміщення меблів, можливість об’єднання приміщень. Перед покупкою великої побутової техніки перевірте, чи впишеться вона в планування.

Демонтаж перегородок краще довірити професіоналам, інакше значний ризик пошкодження комунікацій. Вивіз будівельного сміття рекомендуємо доручити підрядній організації. Ви можете замовити і до кінця в компанії remont-pro.com.ua. Ми обробляємо, утеплюємо, облаштовуємо квартири в Києві та області з гарантією якості, в тому числі оформляючи документи для узгодження перепланування.

  • Нульова. Ви купили «бетонну коробку» без обробки взагалі. Прийде прокладати електрику, планувати розведення труб. За наявності в необробленій квартирі водопроводу з холодною водою, електропроводки можна встановлювати водяний контур, укладати теплу підлогу, монтувати електроплиту, опалювальні прилади. Щоб не переплачувати за мінімальні енергоресурси, краще обробити квартиру, виконавши:
    • перепланування, якщо потрібно;
    • стяжку підлоги, штукатурку поверхонь;
    • монтаж сантехніки, розведення електричного кабелю;
    • установку розеток, електровимикачів, пральної машини та іншої великогабаритної побутової техніки;
    • вирівнювання поверхонь під фінішне покриття;
    • монтаж натяжної стелі;
    • монтаж ламінату, лінолеуму, паркетної дошки, ковроліну, кахлю, іншого покриття для підлоги.

Особливості ремонту в панельному будинку

Для перепланування тут потрібно отримати дозвіл БТІ через те, що стіни в більшості своїй несучі. Штукатурку слід наносити на стелю і стіни тонким шаром. Для покращення тепло- і звукоізоляції посадіть на неї панелі товщиною 2-4 див.

Фінішне оздоблення, встановлення сантехніки, електрики в панельній новобудові стандартна. Найчастіше пральні машинки ставлять на кухні. Щоб встановити «пральню» в санвузлі, з дозволу БТІ в ньому потрібно демонтувати або перемістити перегородку.

Монтувати натяжні стелі в панельному будинку складніше через присутність у перекриттях металевих прутів. Їх можна просвердлити, але кожен новий отвір скорочує технологічні якості стіни. Практично покрити стелю будівельною сумішшю, легкими панелями.

Без досвіду та спецзнань самостійно ремонтувати квартиру надто ризиковано. Щоб замовити професійну обробку та дізнатися її вартість, звертайтеся до фахівців нашої компанії за номером телефону вгорі сторінки, викликайте безкоштовно замірника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи