Категорії
Новини

Особливості ремонту в новобудові

Оглядовий лист допоможе заощадити

З підписання оглядового листа. Багато покупців житла в новобудовах опускають цю процедуру, а дарма — якщо в квартирі в ході огляду будуть виявлені дефекти (кути стін, не рівні 90°, занадто малий переріз проводки і т.д.), маючи на руках акт приймання та підписаний представником будівельної фірми оглядовий лист можна домогтися усунення виявлених недоліків за рахунок підрядника. Зазвичай забудовники без проблем погоджуються на виправлення дефектів, потрібно лише врахувати два нюанси — роботи проводяться протягом гарантійного терміну і за умови, що в приміщенні не проводився ремонт серйозніший за косметичний.

Якщо ж ви прийняли квартиру, минаючи офіційну процедуру огляду, то всі огріхи будівництва доведеться усувати власним коштом, а це додасть відчутну суму кошторису на ремонт.

Обов’язкова пауза

Але навіть коли всі дефекти виправлені, розпочинати створення ремонту своєї мрії можна не раніше, ніж будинок остаточно осяде. Термін цей залежить від типу споруди — монолітні, цегляні та панельні будинки осідають по-різному, але для них є максимальний термін, після якого можна безбоязно приступати до ґрунтовного ремонту — два роки. До цього можна обмежитися простим бюджетним варіантом — косметичним ремонтом, якщо квартира була здана у чорновому оздобленні. Якщо за договором ви отримали квартиру у вільному плануванні, то спочатку доведеться привести її в стан, придатний для житла – залити стяжку підлоги, зробити розведення водопроводу та опалення, провести електрику від вузла до основних точок, і тільки після цього переходити до поклейки шпалер та ін. косметичним облаштуванням.

Етапи ремонту в новобудові

Якщо опустити подробиці, то ремонт квартири в новобудові буде складатися з наступних етапів (тут наведено алгоритм для квартир у вільному плануванні, якщо ваше житло знаходиться в іншій стадії готовності, просто опустіть моменти, що не стосуються вас):

  • Планування. Потрібно, щоб визначитися з розташуванням кімнат і тим, куди розводити комунікації.
  • Роботи, що передують обробним. з пазогребневих блоків або гіпсоволоконних листів (міжкімнатних та декоративних), розведення комунікацій (електрика, вода, інтернет), встановлення батарей.
  • Чорновий ремонт. Заливання стяжки підлоги, оштукатурювання стелі та стін, утеплення вікон.
  • Тимчасове оздоблення. Проведення тимчасового косметичного ремонту, який через два роки поступиться місцем постійному. Фарбування стін або, як варіант, поклейка шпалер, настил лінолеуму на підлогу, оздоблення стель та санвузла — на вибір можна використовувати плитку ПВХ, водоемульсійну фарбу або пластикові панелі.
  • Остаточний ремонтПроцес усадки будинку завершився, тепер можна розпрощатися з тимчасовим ремонтом і розпочати створення неповторного образу вашої квартири.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи