Категорії
Новини

Вибираємо бригаду для ремонту

Правильний вибір фахівців – половина успіху

Від того, якій бригаді ви доручите виконання ремонту своєї квартири, залежать не тільки його терміни, але та якість виконання робіт разом із витраченими на них сумами. Тому до вибору будівельно-ремонтної бригади варто підійти з усією відповідальністю. Спочатку варто вирішити, з ким підписувати договір — фірмою чи приватною особою.

Приватний підрядники значно виграють у плані вартості робіт, але цілком імовірно, що цей плюс виявиться єдиним на тлі недоліків. Організація ж, яка проводить ремонтні роботи, хоч і бере за свої послуги велику суму, має низку істотних переваг — великий штат фахівців, укладання офіційного договору, гарантійний термін, прозорість угод. Підписуючи угоду про ремонт роботи з організацією, ви можете бути впевнені, що ваші права як замовника захищаються законом «Про захист прав споживачів». Великі фірми також можуть запропонувати послуги дизайнера, що також важливо, тому що працювати за чужим дизайн-проектом значно складніше.

А де шукати?

У фірми, яка виконує свої послуги якісно, ​​немає потреби економити на рекламі, тому навряд чи ви зустрінете її оголошення на стовпах та зупинках. А ось у тематичних журналах та на спеціалізованих інтернет-ресурсах — цілком. Ще краще, якщо у компанії їсть свій сайт, на якому можна подивитися приклади закінчених робіт і почитати відгуки. Але найвірнішим способом знайти хорошу фірму залишається «сарафанне радіо». Напевно, комусь із ваших знайомих чи колег вже доводилося стикатися з подібною проблемою. Якщо робота зроблена якісно і замовник залишився задоволений, він обов’язково вам розповість про це (як і про те, до якої організації звертатися не варто, якщо результат виявився гіршим за обіцяний).

Вибрали фірму – що далі?

Перед тим, як підписати договір надання послуг, уважно ознайомтеся з його умовами. Особливо це стосується пункту оплати та додатку до договору — кошторисі. Ідеальним варіантом буде оплата після підписання акта приймання робіт чи виплата частинами за фактом закінчення чергового етапу работ. Для цього у договорі мають бути чітко визначені терміни виконання. Наприклад, заливка стяжки на кухні – 1 день, поклейка шпалер – 1 день, укладання плитки у ванній – 2 дні тощо. Щоб ремонт не затягнувся на невизначений час, підстрахуйтеся штрафом за недотримання термінів робіт, який також буде прописано у договорі.

Хоча в будь-якому випадку вам доведеться запастися терпінням, особливо якщо затіяно великомасштабний ремонт. Натомість, уклавши договір із надійною організацією, ви можете бути впевнені, що після закінчення робіт отримаєте саме той результат, який очікували побачити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи