Категорії
Новини

З чого розпочати ремонт у квартирі

Організаційні моменти

На самому початку потрібно проаналізувати поточний стан будинку і вирішити, який ремонт вам потрібен, або косметичний або капітальний. Якщо з часу останніх змін у квартирі минуло понад десять років, є нарікання у роботі проводки, а деякі приміщення потребують перепланування, відповідь очевидна — ремонт буде капітальним. Якщо ви просто вирішили освіжити інтер’єр без внесення глобальних змін, то можна обійтися малою кров’ю і косметичними роботами.

Після чого настає час створити план або ескіз, за ​​яким ви будете проводити ремонтні роботи. Без плану робота ризикує стати хаотичною та затягтися на невизначений час. В ескізі обов’язково має відображатися розташування меблів, світлових точок та розеток.

Коли ескіз створений, і ви маєте уявлення про те, що хочете бачити після закінчення ремонту у квартирі, саме час подумати про закупівлю матеріалів. Щоб не помилитися і згодом не бігати будівельними магазинами в пошуках шпалер або кольору, розраховуйте витрату по максимуму – нехай краще по закінченню ремонту у вас будуть зайві п’ять плиток, ніж квадрат іншого кольору на стінці у ванній через те, що потрібний відтінок закінчився у всіх торгових точках.

А вже коли у вас на руках є план, матеріали та інструменти, можна безпосередньо розпочинати первинні ремонтні роботи.

Порядок дій

Оптимальним варіантом стане проведення ремонту у всій квартирі відразу — це буде і швидше, і вигідніше за рахунок оптової закупівлі витратних матеріалів. На жаль, насправді мало хто може дозволити собі такий варіант через високу вартість та необхідність десь жити, поки в квартирі проводяться зміни, тому ремонт проходить поетапно.

Роботи починають із найбрудніших — демонтаж перегородок, штроблення стін, заміна труб, зняття старих шпалер та/або штукатурки, заміна склопакетів. І звичайно в ремонті, якщо він проходить послідовно в кожному приміщенні квартири, не варто забувати про черговість — спочатку зміни проводяться в санвузлі і на кухні, потім — у кімнатах, починаючи з найдальшої від входу. Це продиктовано міркуваннями чистоти — як би ви не намагалися ізолювати відремонтоване приміщення, бруд від ремонту все одно дістанеться і нових шпалер, і свіжого ламінату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Останні записи